برندسازی

برندسازی و برندینگ، از اصول اصلی برای موفقیت در کسب و کار است. و به شما کمک می‌کند تا در بازار رقابتی موجود، بتوانید خودتان را از سایر رقبا، متمایز کنید و به مشتریان معرفی نمائید.

تعریف برندسازی

اگر بخواهیم برندسازی را تعریف کنیم، می‌توان گفت که ایجاد یک مولفه خاص مربوط به یک کسب و کار که آن را از سایر شرکت‌ها متمایز می‌کند. برندینگ تنها داشتن یک لوگو با اسم خاص نیست، عوامل موثردیگری نیز وجود دارد که باعث می‌شود یک برند در ذهن مخاطبانش، ثبت شود و همیشه با دیدن آن مولفه به یاد آن شرکت بیافتد. با برندینگ، شما یک پیام در مورد خودتان را به گوش مخاطبانتان می‌رسانید. هر چقدر این پیام، جذاب تر و با محتواتر باشد، مسلما نام تجاری شما هم قوی‌تر می‌شود و بیشتر در ذهن مخاطب می‌ماند.


هدف از برندسازی:

هدف از برندسازی، ایجاد تمایز نسبت به رقیبان است تا در زمان انتخاب میان محصولات یا خدمات شما و سایر شرکت‌ها، به واسطه تصویر ذهنی که از شما در ذهن دارند، شما را انتخاب کنند. به عبارت دیگر، برندینگ باعث ایجاد یک احساس عاطفی در میان مخاطبان می‌شود که نتیجه آن اعتماد کردن به برند شماست. با اعتماد سازی، میزان فروش شما بالاتر می‌رود و دیگر نیازی به هزینه اضافه برای تبلیغات ندارید.

ابزارهای برندینگ (کارهایی که ما انجام می دهیم)

هر وسیله‌ای که شما بتوانید با استفاده از آن کسب و کارتان را در ذهن افراد ثبت کنید و کارتان را نسبت به سایر رقبا، خاص کنید، ابزاری برای برندینگ گفته می‌شود. این ابزارها را می‌توان به صورت زیر دسته بندی کرد. البته ممکن است شما از راه دیگری نیز برای کار خود استفاده کنید اما مدل‌های کلی به این صورت است:

لوگو

آرم تجاری

ست اداری

سربرگ، کارت ویزیت و ...

وب سایت

مرجعی برای معرفی شما

تیزر تبلیغاتی

ویدئو‌های تبلیغاتی

1. لوگو و سربرگ :

یک طرح لگوی خاص، باعث می‌شود همیشه لوگو شما در ذهن افراد بماند. نیازی نیست که این لوگو، طرح خاصی داشته باشد یا هزینه زیادی برای طراحی آن پرداخت شود. طرح های ساده نیز، می‌تواند تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال لوگوی بازار، یک سبد است. به شدت ساده اما تاثیرگذار. تنها شکل ظاهری لوگو مورد نظر نیست، بلکه رنگ، فونت و ... نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد.

2. کارت ویزیت :

کارت ویزیت زیبا، از دیگر ابزارهای برندینگ است که می‌تواند در ذهن افراد بماند. به عنوان مثال یک تعمیرکار می‌تواند روی کارت ویزیت خود، جایی برای باز کردن پیج داشته باشد.

3. شعار تبلیغاتی :

یک شعار جذاب هم، می تواند تاثیر بالایی در برندسازی داشته باشد. به عنوان مثال، شعار "هر روز بهتر از دیروز" را همه شنیده‌ایم و می‌دانیم که مخصوص برند صاایران است.

4. شعر و آهنگ :

آهنگ‌ها به دلیل داشتن ریتم، بیشتر در ذهن افراد میمانند. و حتی ممکن است به صورت ناخودآگاه، در ذهنشان آن را بخوانند. بسیاری از تبلیغات تلویزیونی موجود، از این تکنیک استفاده می‌کنند.

5. تیزر تبلیغات :
استفاده از تیزرهای تبلیغاتی، به خصوص برای اینستاگرام، از بخش‌های دیگر برندسازی است. به عنوان مثال شما حتما انیمیشن های سوری لند را دیده‌اید. در این انیمیشن‌ها، در متن کار، از اسم برند استفاده می‌کند و به نوعی با آن شوخی می‌کند. همین باعث می‌شود که برند استفاده شده در انیمیشن در ذهن افراد بماند.
6. المان خاص :

حتی برای شاخص شدن کارتان، می‌توانید از المانی استفاده کنید تا به چشم بیایید. ساده ترین آن، چی توز موتوری با پلنگ روز جلد است (که تا مدت‌ها همه آن را با میمون اشتباه می‌گرفتند). این المان، کاملا بی ربط به پفک و محصولات کارخانه چی توز است اما الان به عنوان نمادی از این کارخانه شناخته می‌شود.

7. اسم خاص برای مجموعه:

شاید توجه کرده باشید که در سال‌های گذشته، اسم های خیلی رسمی برای کار استفاده می‌کردند و هیچ ربطی به موضوع نداشت، اما امروزه، اسم‌ها به شدت خلاقانه شده است. به عنوان مثال، سایتی که کار آن رزرو هتل و اقامتگاه است، نام خود را جاباما انتخاب کرده است. اسم جذاب آن همیشه در ذهن می‌ماند و نا خودآگاه برای رزرو هتل به یا آن می‌افتیم.

چه کار کنیم که همیشه معروف بمانیم؟ (مشاوره برای تعیین مسیر)

برندسازی شروع کار است. برای ماندن در رتبه اول، نیاز دارید تا مسیر راه روشنی داشته باشید و با ارائه خدمات به روز و متنوع، نام خود برای همیشه در ذهن افراد هک کنید. روش‌هایی که برای ادامه مسیرتان می‌توانید به کار ببرید به شرح زیر است:

1. مدت زمان فعالیت:

زمان، درمان همه چیز است. هر چقدر که در طول زمان، بتوانید فعالیت کنید و مشتری راضی داشته باشید، باعث می‌شود تا در ذهن افراد بمانید. حتما شنیده‌اید که در تبلیغات، ذکر می‌کنند که ربع قرن سابقه فعالیت دارند. همین عدد، باعث اعتما افراد به شما می‌شود. به عنوان مثال، با اینکه چی توز موتوری برندسازی قوی را انجام داده است و بسیار موفق شده، اما پفک نمکی به دلیل نوستالژی بودنش، باعث شده تا در رقابت با سایر شرکت‌ها بماند. به این دلیل که مردم با آن خاطره دارند.

2. خدمات مناسب:

در کنار همه صحبتهای گفته شده در ارتباط با برندسازی، کیفیت و خدمات مناسب پس از فروش، باعث شناخته شدن شما می‌شود. اما در مرحله اول باید برندسازی انجام دهید و پس از آن سعی کنید، خدمات مناسب را به کاربرانتان ارائه دهید. به عنوان مثال، دیجیکالا در هنگام شروع، با برندسازی، خودش را در میان کاربران جا انداخت، و پس از آن با خدمات متنوع از جمله، پرداخت درب منزل، امکان بازگشت کالا و ... باعث معروفیت خود در میان همه افراد شد.

3. نوآوری در خدمات:

اگر در طول زمان هیچ تغییری در محصولاتتان ارائه ندهید و همیشه در نقطه شروع خود بمانید، پس ازمدتی برند شما ضعیف می‌شود و نیاز به یک خانه تکانی حسابی دارد. تغییر و به روز رسانی، لازمه هر کسب و کاری است. با تغییر شما نشان می‌دهید که در مسیر پیشرفت قرار دارید. به عنوان مثال، بستنی میهن، چندین سال است که در این حوزه فعالیت می‌کند. اما در بخش تبلیغات و اتاق فکر خود، به این نتیجه رسید که وقت ارائه محصولات جدید است. و چندین مدل محصول جدید مانند بستنی نون خامه‌ای، سوهان بستنی، گز بستنی و ... ارائه داد. و افراد به دلیل جدید بودن آن، به سمت آن جذب شدند تا بستنی ها جدید را امتحان کنند.

نتیجه گیری:

برندسازی، ارائه یک مولفه خاص مربوط به شرکت شماست، به نوعی که شما را از سایر شرکتها متمایز کند. با برندسازی، شما اعتماد افراد به خودتان را جلب می‌کنید و باعث می‌شوید تا در زمان انتخاب میان موارد مشابه، شما توسط مشتریان برگزیده شوید.