راه اندازی استارت آپ به شما این امکان را میدهد تا بتوانید، بذر یک شرکت بزرگ در آینده را بکارید. به این معنا که زمانی که شما ایدهای در ذهن خود دارید و بررسی همه جانبه آن، شروع به کار میکنید. در ابتدا ممکن است که سوددهی و بازدهی مناسبی برای شما نداشته باشد. اما مطمئن باشید که اگر ایده شما نوآورانه باشد و به اندازه کافی خلاقیت داشته باشید، پس از گذشت زمان و با آزمون و خطا آن را تبدیل به کسب و کاری بزرگ میکنید و هر روزتان، بهتر از روز قبل میشود. تنها کافی است قدمهای ابتدایی برای راه اندازی استارت آپ را بردارید.
استارت آپها (Start Up) کسب و کارهای کوچکی هستند که با یک ایده کوچک شروع میشود. در ابتدا ممکن است این ایده، آنچنان پیشرفته نباشد. اما با گذشت زمان و آزمون و خطا، پر و بال میگیرد و کم کم به سمت پیشرفت میرود. در نهایت همین ایدههای کوچک، تبدیل به شرکتها بزرک میشوند که بازدهی و سوددهی بالایی برای ایدهپرداز آن دارد. ایدههای که احتمالا هزینه اندکی تنها برای ابزارهای اولیه آن پرداخت شده است و حالا هزار برابر آن ارزش دارد.
برای راه اندازی استارت آپ نیازی به ابزار خاصی نیست. تنها نیاز به پلتفرمی برای ارائه آن دارید. امروزه بهترین راه برای ارائه و نمایش هر کاری، استفاده از فناوری دیجیتال است. بیشتر استارت آپ ها برای شروع کار خود از نرمافزارهای سیستمی یا نرم افزارهای موبایل و یا سایتها استفاده میکنند. به خصوص اپلیکیشن که استفاده راحتی برای افراد دارد.
نمونههای استارت آپ فراوانی در ایران وجود دارد که در ابتدا، ایده کوچکی داشتهاند و حالا تبدیل به شرکتهای بزرگی شدهاند که همه ما از آنها استفاده کردهایم. این استارت آپ ها هر کدام، از ابزارهای مورد نیاز خودشان در ابتدای کار شروع کردهاند و حالا تبدیل به شرکت بزرگی شده اند. به عنوان مثال، شرکت دیجیکالا در ابتدا تنها سایت فروشگاه چندین کالای جزئی بود اما حالا به بزرگترین فروشگاه دیجیتالی تبدیل شده است که بیش از 70 درصد از خرید آنلاین در ایران از طریق این فروشگاه دیجیکالا انجام میشود.
یا تاکسی اینترنتی اسنپ و تپسی، نمونههای دیگری هستند که در ابتدا با استفاده از اپلیکیشن موبایل، کار خود را شروع کردند و الان به شرکت بزرگ حمل و نقل در ایران تبدیل شدهاند که همه ما حداقل چندین بار از آنها استفاده کردهایم. نمونههای زیادی از این استارت آپ ها وجود دارد. مانند دیوار، شیپور، خانومی، روبیکا، نماوا و … که هر کدام در حوزهای کار میکنند.
برای شروع کار نیازی نیست تا مراحل پیچیدهای را طی کنید. تنها کافی است تا حداقل امکانات مورد نیازتان را داشه باشید. با توجه به ایده شما ممکن است با تنها و یا با چند نفر از دوستانتان، بتوانید کار را شروع کنید. حتی هزینه آنچنانی هم برای شروع کار نیاز ندارید. چرا که برای شروع تنها نیاز به پلتفرم (سایت، اپلیکیشن، نرم افزار) برای ارائه دارید. با ما همراه باشید تا قدم به قدم مراحل راه اندازی استات آپ را مرور کنیم
برای شروع کار شما به یک ایده مناسب و به درد بخور نیاز دارید. این ایده ممکن است ایده جدید و متناسب با نیازهای روز باشد و یا حتی نمونهای تغییر پیدا کرده از کسب و کارهای ایرانی و یا خارجی باشد. به این معنا که حتما نیاز نیست تا ایده شما جدید باشد (اگر جدید باشد که چه بهتر). شما حتی میتوانید با ایجاد تغییر در ایدههای موجود و اضافه کردن کمی خلاقیت به آن، استارت آپ موفقی را راه اندازی کنید.
حالا که ایده خود را در دست دارید، با برداشتن کاغذ و قلم، تمامی نکات و ریزه کاریهای آن را یادداشت کنید و باها آن را مرور کنید. با این کار ممکن است شما ایدههای جدیدتری به ذهنتان برسد و متوجه شوید برخی از قسمتهای آن مناسب نیست. به نوعی شما ایده خودتان را هرس میکنید تا بتوانید به تمام جنبههای آن دقت کنید و آن را به بهترین شکل ممکن آماده کنید. حالا میتوانید برنامه مشخصی از مسیری را که میخواهید طی کنید، آماده نمائید.
حتما ایده را به نام خودتان ثبت کنید تا از سواستفادههای بعدی جلوگیری شود
طراحی مناسب برای سایت، اپلیکیشن و نرم افزار میتواند ایده شما را بهتر نمایش دهد. پس حتما، طرحی مناسب برای کار خود داشتهخ باشید.
از دوستان و آشنایان خود بخواهید تا محصول بدست آمده را تست کنند و ایرادات آن را برای شما بیان نمایند.
اگر شما هم ایدهای دارید و فکر میکنید که سوددهی خوبی در آینده دارد، بهتر است همین حالا اقدام کنید. در هر مرحله از راه اندازی استارت آپ را که در حیطه کاری شما نیست و یا دانش کافی برای آن ندارید، از دیگران کمک بگیرید. به عنوان مثال برای بخش طراحی سایت یا طراحی نرم افزار و اپلیکیشن، شرکت آرمان کاوش میتواند به شما کمک کند تا مناسب با ایده شما طراحی صورت پذیرد.