در دنیای امروز ما، استفاده از اینترنت و فضای مجازی برای جستجو و حتی خرید، امری عادی و همه گیر شده است. زمانی که فردی به دنبال خرید و یا استفاده از خدمات مود نیاز خود است، در ابتدا در گوگل، کلمه مد نظر خود را جستجو میکند و در میان نتایج پیدا شده برای آن کلمه به دنبال بهترین گزینه میگردد. نتایج پیدا شده همان وب سایت هر کسب و کاری است. به بیان دیگر وب سایتها، همان ویترینهای امروزی در فضای مجازی هستند. هر چه ویترین شما شاخصتر و زیباتر باشد، فرد نسبت به استفاده از خدمات شما راغب میشود. طراحی سایت یا طراحی وب این امکان را به شما میدهد که نمایش بهتری از خدمات و محصولات خود در فضای مجازی داشته باشید.
برای توضیح بهتر در مورد طراحی سایت، بهتر است ابتدا با مفهوم وب و وب سایت آشنا شوید. در ادامه با ما همراه باشد:
وب کوتاه شده world wide web) www) است که در فارسی با نام شبکه جهانی اینترنت شناخته میشود و به اصطلاح به آن اینترنت میگوییم. با داشتن اتصال به اینترنت و استفاده از یک مرورگر میتوان به اطلاعات درون آن دسترسی داشته باشیم. برای اینکه شما هم جزئی از شبکه جهانی باشید، نیاز است تا بخشی کوچکی از آن را برای مدتی اجاره کنید (هاست بخرید) و کسب و کار خود را به نمایش بگذارید (سایت خود را راه اندازی کنید).
به فرآیند ایدهپردازی، برنامه ریزی، تحقیق در ارتباط با موضوع، طراحی، صفحهبندی، تولید محتوا، مدیریت فایلهای صوتی و تصویری و … طراحی سایت میگویند. هدف اصلی طراحی سایت، نمایش فعالیت یا فروشگاه شماست به صورتی که از لحاظ زیبایی شناسانه و کارائی، رضایت افراد استفاده کننده از آن را جلب کند. سایت شما، ویترین خدمات شماست که در صفحات متعدد و با هدف خاص ایجاد شده است. هر آنچه باعث شود سایت ما بهتر و زیباتر دیده شود، در محدوده کار طراح سایت است.
برای بهتر شدن نمایش سایت در تمامی دستگاهها و مرورگرها، و رفع مشکلات سایت نیاز است تا افراد برنامهنویس که با زبانها برنامه نویسی (HTML, CSS, JAVA, PHP,…) آشنایی دارند، طراحی سایت را به عهده بگیرند.
امروزه برای تمامی مشاغل میتوان سایت طراحی کرد اما هدف از طراحی سایت، برای هر کسب و کاری متفاوت است. سایتها انواع مختلفی دارند. سایت فروشگاهی، سایت شرکتی، سایت شخصی، سایت خبری، سایت دانشگاهی، سایت آموزشی، سایت دانلود فیلم و نرم افزار و … . اما به طور کلی دو نوع سایت برای طراحی شناخته شده هستند:
با توجه به مطالب گفته شده، سایت شما مانند ویترین کار شماست. شما میتوانید بدون داشتن محدودیت در زمان و مکان، محصولات و خدمات خود را در سایت معرفی کنید و به جذب مشتری بپردازید. البته تاثیرگذاری وب سایت شما اهمیت زیادی دارد. اگر سایت شما دارای ظاهر مناسبی باشد و بازدیدکنندگانتان افزایش یابد، تاثیر مثبتی برای کار شما دارد. اما سایتی که مخاطب را جذب نکند و تاثیری بر مخاطب نداشته باشد، باعث میشود تجارت آنلاین شما، با شکست مواجه شود.
اولین بخشی که در تمامی وب سایتها وجود دارد، صفحه اصلی است. صفحه اصلی اصولا توضیح مختصری از فعالیت شما را نمایش میدهد و برای توضیحات کاملتر، به صفحات دیگر ارجاع داده میشود. با این حال صفحه اصلی اهمیت بالاتری دارد زیرا افراد در ابتدا با صفحه اصلی سایت شما در ارتباط هستند و اکثر مواقع با دیدن صفحه اصلی تصمیم خود را در ارتباط با کار شما میگیرند.
صفحات دیگر سایت با ایده خاصی و برای نمایش دادن موارد مورد نظر طراح و کارفرما، طراحی میشوند. این صفحات از طریق صفحه اصلی شناخته میشوند و از طریق لینکهای موجود در صفحه اصلی به آنها انتقال پیدا میکند که کاربر با کلیک بر روی هر کدام از لینکها میتواند وارد صفحه مورد نظر خود شود.
تمرکز بر اطلاعات مورد نظر در یک سایت اهمیت بالایی دارد. سایت نباید اطلاعات و عملکرد غیرعادی نسبت به فعالیت اصلی ارائه دهد. زیرا ممکن است کاربر استفاده کننده از آن سردرگم و منحرف شود و به هدف خود نرسد. سایت باید به گونهای باشد که کاربر بتواند به شما از طریق آنچه در سایت قرار دادهاید، اعتماد کند.
مقاله مرتبط: ویژگی سایتهای خوب
در بخشهای قبلی در مورد طراحی سایت یا Web Design صحبت شد و به این جمعبندی رسیدیم که برای ایجاد یک پایگاه اینترنتی برای کسب و کار خود نیاز دارید تا سایتی داشته باشید. برای اینکه سایت شما قدرتمند باشد و بتواند تمامی اصول فنی و ظاهری یک وب سایت را رعایت کند، نیاز دارد تا مراحل زیر را درطراحی مد نظر داشته باشد. صفر تا صد طراحی سایت به شرح زیر است:
در ابتدای طراحی هر سایتی، نیاز است تا قالب مناسب برای آن سایت انتخاب شود. قالب سایت بستگی به نوع سایت انتخابی شما (شرکتی یا فروشگاهی) و مشتریان شما دارد. قالب سایت، نمای کلی از سایت را نمایش میدهد و جایگذاری و چیدمان مطالب، تصاویر و… را مشخص مینماید. به این مرحله به اصطلاح طراحی وایرفریم گفته میشود.
کد نویسی سایت دارای دو بخش متفاوت است: بخش اول BACK-END، برای راه اندازی سایت، ساختار اصلی و عملکرد سایت است. این کدها همان چیزهایی است کاربر نمیتواند آنها را ببیند اما شاکله اصلی سایت بر اساس آن است. این کدها با دیتابیس در ارتباط است و تاثیر مستقیمی در ظاهر سایت ندارد. امروزه استفاده از نرم افزار وردپرس، این امر را برای ما آسانتر کرده است و دیگر نیازی به کد نویسی برای ایجاد ساختار نداریم. البته این تصمیم بستگی به نوع سایت و نوع نیاز شما دارد.
و بخش دوم، FRONT-END است که کدهای مرتبط با زیبایی ظاهری سایت و هرآنچه در صفحه به کاربر نمایش داده میشود، است. به عبارت دیگر، سر و شکل دادن به ظاهر سایت و ویژگیهای دیداری آن، در حوزه فعالیت فرد فرانت-اند کار است.
پس از تعیین قالب و ساختار مورد نظر و مشخص شدن قرارگیری عناصر مختلف در سایت، نیاز است تا با استفاده از محتوای مناسب و طراحی گرافیکی برای سایت، سایت خود را به اصطلاح پر کنید. برای این کار باید توجه کنید که چیدمان مطالب، فونت آنها، عکسها و گرافیک کار، رنگبندی و جلوههای نمایش نیز تاثیرگذار هستند. محتوا و طراحی سایت در کنار هم قرار دارند و میتوانند با هم به بهبود سایت شما کمک کند.
قرا گرفتن تصاویر مناسب در کنار متنها، باعث میشود پیام سایت بهتر دیده شود. به طور کلی محتوای سایت باید متناسب با سایت باشد و از قرار دادن محتواهای نامرتبط با سایت بپرهیزید زیرا باعث میشود خواننده سردرگم شود. مهم است که آنچه خواننده میخواهد را در اختیارش قرار دهید و با استفاده از محتوای گرافیکی، متن را برای او جذاب کنید. همچنین متن باید از لحاظر سئو نیز مناسب باشد تا در جستجوی گوگل بهینه شود.
پس از انجام مراحل بالا، سایت شما آماده قرارگرفتن در شبکه جهانی اینترنت است و کاربران مختلف در هرنقطه از جهان میتوانند از آن دیدن کنند و از خدمات ارائه شده در سایت استفاده نمایند. اما هنوز کار تمام نشده است.
سئوی سایت به مجموعه کارهایی گفته میشود که باعث میشود سایت در صفحه اول گوگل قرار گیرد. این امر به سایت شما کمک میکند که افراد بیشتری از آن بازدید کنند و در نتیجه باعث بازدهی بهتر برای کار شما میشود. توسعه و نگهداری سایت، به روز شدن مطالب، بازدیدهای مناسب، محتوای مناسب و … از عوامل تاثیر گذار در سئو است که شما میتوانید برای سایت خود انجام دهید.
امروزه سایت اهمیت بالایی برای کسب و کارها دارد چرا که مشتریان برای انجام کارهای خودشان، ابتدا در اینترنت جستجو میکنند و پس از گشت و گذار در میان سایتهای مختلف، بهترین را از میان آنها پیدا میکنند. پس شما با داشتن سایتی مناسب و کارآمد، میتوانید مشتریان خود را افزایش دهید. برای داشتن سایت خود باید به نکاتی از جمله قالب مناسب برای سایت، جایگذاری مطالب به صورت درست با دسترسی آسان و خوانا، استفاده از محتوای مناسب با کسب و کار شما، ایجاد جذابیتهای گرافیکی در سایت، و سئو توجه کنید که باعث بهتر دیده شدن سایت شما و در نتیجه جذب مشتری بیشتر میشود.
در این مقاله سعی شد به صورت مختصر، همه مواردی که برای طراحی یک سایت نیازاست، توضیح داده شود. امیدواریم که بتوانید با ایجاد سایت مناسب، در مسیر پیشرفت قرار بگیرید.
اگر برای طراحی سایت نیاز به کمک دارید میتوانید از خدمات ما استفاده کنید. دکمه زیر شما را به بخش خدمات مربوط به طراحی سایت منتقل میکند.